Çaydan Kalbe Destek

Çaydan Kalbe Destek

O bildiğiniz çayın içinde, flavonoidler adı verilen antioksidanlar var. Bunlar, kötü kolesterol LDL’nin oksidasyonunu azaltıyor, kalp krizi riskini düşürüyor.
Becel Sağlık Bülteni’nde, ciddi hastalıkların başında gelen kalple ilgili ilginç bir bilgi var. ABD’de yapılan araştırma, çayın içindeki antioksidan maddelerin, kalp krizini azalttığını ortaya koymuş. Bir bilim adamı, aynı yaşlardaki sağlıklı 340 kişiyle kalp krizi geçiren 340 kişiyi incelemişler. Ve günde en az bir fincan içenlerin kalp krizi riski, % 46 daha azmış.
Vücudumuzda besinlerin yakılması sırasında, serbest oksijen redikalleri denilen, son derece aktif bazı kimyasal maddeler açığa çıkıyor. Bunların asil görevi, vücuda zararlı maddeleri oksitleyerek, etkisiz duruma getirmek. Ama serbest oksijen redikallerinin fazlası, vücudun kendi dokularına zarar veriyor. Birçok hastalığın temelinde de, serbest oksijen redikallerinin zararlı etkileri var.

Flavonoidlerin gücü

Kalp hastalıkları, Alzhemer hastalığı ve kanser türlerinin gelişmesinde, bunlar önemli bir rol oynar. Antioksidanlar ise, serbest oksijen redikallerini etkisiz hale getirerek zararlarını önlüyor. Vücudumuzda LDL denilen kötü kolesterolün oksidasyona uğraması, kalp hastalıklarına neden oluyor. Ama çayın içindeki ”Flavonoidler” adı verilen antioksiddanlar, işte bu LDL kolesterolün oksidasyonunu azaltıyor.

Sitemiz daha verimli ve hızlı çalışabilmesi için yasalar ve kanunlar çerçevesinde çerezler Kullanmaktadır. Çerezler Politikasını İnceleyebilirsiniz.